Plastfickor

Vi tillverkar och lagerhåller ett stort sortiment av plastfickor, under WEBBUTIK finns kanske den produkt du söker,  om inte så kan vi med största sannolikhet tillverka efter dina önskemål. Kontakta oss så hjälper vi er.

Plastfickor är för oss ett samlingsord på allt från förpackningsfickor, plastfodral, plastmappar, bälgfickor, plastmappar, plastfickor till korthållare, självhäftande plastfickor, plomberingsfickor, plomberingspåsar till affischfodral, sjökortsfodral  och stora plastfodral till ritningar i A0 storlek.

Vi tillverkar alla typer av plastfickor och kan producera dessa i olika material som polyproppylen, polyeten och PVC, vilket material man väljer beror på vad plastfickan skall användas till, vilket vi kan hjälpa er att avgöra om ni kontaktar oss.

Plastfickor kan ha olika typer av funktioner och utförande, självhäftande, hålade, med förslutning, med öljetter, med tryck, screen eller kliche tryckta (varmpräglade). Det kan också vara så att den plastficka du söker skall ha två eller flera av dessa funktioner, fråga oss så löser vi det.

Självhäftande fickor, exempel på det är t.ex. plastfickor som ska klistras fast i en bok eller på en tidskrift eller plastfickor som skall sättas upp på en vägg av en mäklare i samband med en lägenhetsvisning. Skall en plastficka sättas upp på en vägg vill man antagligen lätt kunna ta bort den efteråt och använder då en plastficka med ”removable” häfta, men i ett annat fall kanske man vill att plastfickan skall sitta kvar och väljer då en ”permanent” häfta.

För hålade fickor dvs plastfickor för pärm har vi 2st standard hålningar vi kan erbjuda, universalhålade vilket innebär att dessa fickor passar i alla typer av pärmar eller triohålade vilket innebär att dessa bara passar i pärmar i/från Sverige eftersom vi har en egen standard.

Exempel på plastfickor med förslutning kan vara plomberingspåsar dvs påsar eller plastfickor som man försluter och som måste brytas för att komma åt innehållet, dessa används av bl.a. E-handelsföretag som tillämpar returrätt på sålda varor och kan på så sätt avgöra om kunden använt innehållet eller produkten innan den skickats i retur.

Plastfickor med öljetter, är då man förstärker ett stansat hål med en metalring eller plastring så att hålet blir stabilt, exempel på plastfickor med denna funktion kan t.ex. vara prislappsfickor till möbler eller lampor.

Val av tryck på plastfickor avgörs framför allt av vad som ska tryckas, är det endast en färg och inte för stort brukar vi rekommendera  varmprägling, är det fler färger är det screentryck.

Ett vanligt sätt att ange standardstorlekar när man tillverkar plastfickor är i A-format, vilket går från A0-A10. Vanligt är att man bara går ner till A7 efter det kommer ett format som vi kallar CR80 alltså A8-A10 används inte p.g.a. att de blir så små där övergår vi till mått i mm. Om man beställer en plastficka i A4 så gör man fickan lite större än A4 för att det lätt ska gå att stoppa in det man vi få plats med, vill man göra fickan lite extra stor brukar vi tala om A4+ format. Här kan du se en översättningslista på A-formaten